петък, 17 май 2013 г.

Въпроси около парламентарните избори 2013


1. Как така едни  социологическите агенции обявиха почти равни резултати между ГЕРБ и БСП или пък успяха да познаят резултата, при положение, че ден преди изборите имаше да го кажем огромен скандал - с намирането на 350 хил. допълнителни бюлетини в печатницата? т.е. все едно тая случка не се отрази на избирателите, а всъщност поради тая причина, много хора би трябвало да се откажат да гласуват или  гласуваха за други партии, и няма да се учудя ако заради такъв голям скандал да е нормално обвинената партия да загуби поне 5%, т.е. ГЕРБ без скандала би имал 30.5 4+ 5 = 35.54% , БСП - 24%  /да речем/ - т.е. реално май НЦИОМ и MBMD /Натисни тук/ дадоха  резултати около тия проценти. Защо останалите агенции се объркаха? Но пък накрая излязоха по-близо до резултата от изборите. Как стана това?   
       -- всъщност някой прави ли анализи на резултатите на агенциите след вота? 
    
2.  Защо никой не казва как е могло тия 350 хил. допълнителни бюлетини  да фалшифицират вота? /Това с индианската нишка, ми се струва малко възможно. Особено за толкова големи количества, или пък с купуването на комисиите .. че то доста комисии трябва да се купят и да слагат яко печати и кръстчета/. Ами направо се говори за фалшиви бюлетини и директно се приема, че е могло да се валшифицира вота с всички или голяма част от тях, но пък никой не обяснява как? Толкова голяма тайна ли е?
       -- не се обяснява, защото няма практически начин - и прокуратурата меко казано се остави  БСП да я води за носа
       -- или не се обяснява, защото наистина са манипулирани някои от резултатите? - и прокуратурата не е успяла да спре изцяло фалшификацията, въпреки, че е знаела за нея 1-2 дена преди изборите? и не искат да има още по-голям скандал.
      -- друг отговор?
      -- ето едно логично обяснение засега: Натисни тук Друго не съм намерил.

3. Защо собственикът на печатницата, или директорът, не излезе по телевизията и да обясни своята версия за случая? Даже и хронологията на печатането и т.н. ?

2 коментара:

  1. Собственикът на печатницата е привикан и му е предоставен за подпис декларация, във връзка с ала-бала ...да си мълчи уж заради разследването, подписал я е , естествено...така подписваха във времената на дълбока оран с трактор. Пък и при тази експресна прокуратура всеки ще подпише...Капутът пък беше официално ответен за нещо пред Алексей Петров и онзи щеше да го съди за четвърт милион...хората завиждат, мислят, че е забогатял, а той спасява кожата от дело срещу него - бързо забравиха всички как Капутът орева ортлъка, как ще се справи - ето как .

    ОтговорИзтриване
  2. Ала-бала, смърт на капитала!
    Пълни глупости!

    ОтговорИзтриване