вторник, 21 април 2015 г.

Защо хората продължават да гласуват за идиоти?

Защото при демокрацията в момента 1 глас на човек който плаща 10 хиляди данъци на година е със същата стойност колкото на 1 човек на помощи. Или пък човек дето плаща 1 милион данък... на година пак има 1 глас. По-голяма уравнивиловка от това няма. И когато тия дето ядат повече отколкото дават на държавата, станат повече от тия дето дават - става трагично с демокрацията. Идиотията започва да расте експоненциално, както и ограбването.

Според мен трябва да се въведе гласуване на базата на платеният ДОД/само този данък и то като физическо лице/ за година. Тия дето не плащат ДОД - да имат само 1 глас, а при другите да се гледат цифрите в платенато годишно ДОД минус 2. Т.е. до 1000 лева годишен ДОД - 2 гласа, до 10000 - 3, до 100 хил - 4 и т.н. Това е добре да се направи като средно платен данък за 4рите предходни години преди изборите.

Така, че който иска да участва в демокрацията, нека да е плащал данъци в държавата ни. Което значи - че тия които не плащат данъци в България ще им се брои гласа само като 1 глас..

В крайна сметка тези които поддържат държавата и благодарение на които държавата съществува трябва да имат по-голямо влияние отколкото тия които не дават нищо на държавата или са само на помощи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар